Selecteer een pagina

Ligtaxi+

Onze Ligtaxi+ is ingericht voor het vervoeren van liggende patiënten
met een lage tot geen zorgvraag.

Inzetcriteria

De inzet criteria worden getoetst volgens de EWS criteria Ligtaxi+, door onze centralist en de zorgprofessional ter plaatse, bij twijfel zal overlegd worden met ons medisch manager.

De patiënten moeten voldoen aan de onderstaande inzetcriteria:

  • Patiënt heeft geen spoedeisende / medium care hulpvraag.
  • Patiënt kan niet zittend worden vervoerd.
  • Patiënt is stabiel en is in de lijn der verwachtingen geen medische hulp noodzakelijk tijdens de rit*
  • Geen monitoring nodig.
  • Vervoersindicatie bepaald door (huis)arts.

*Bij twijfel wordt de rit teruggegeven aan de aanvrager, met uitzondering van terminale patiënten.

Wat kun je verwachten van onze ligtaxi+?

Onze Ligtaxi+ wordt bemand door een chauffeur die opgeleid is om de patiënt comfortabel te vervoeren en zonodig een zorgbegleider. Zij zijn beide in bezit van een Basic Life support certificaat. Hierdoor kunnen wij patiënten met een lage zorgvraag vervoeren en de ingezette zorg (volgens onze inzetcriteria) continueren. In de Ligtaxi+ starten wij geen zorg op en passen ook niet de reeds ingezette zorg aan. De zorgbegleider kan eventueel wel een bloeddruk, temperatuur, bloedsuiker en Spo2 meten om de EWS te bepalen. Ook is er een AED aan boord, hierbij is echter de monitoring niet mogelijk. Daarnaast is er, met uitzondering van Paracetamol, geen medicatie aanbod. Het vervoer kan alleen aangevraagd worden door een zorgprofessional.

Waarom zou je kiezen voor onze ligtaxi+?

Uit ervaring zien wij met enige regelmaat dat huisartsen tegen een vervoersprobleem aanlopen: de patiënt kan namelijk niet met eigen vervoer en is ook te goed om met een ambulance te worden vervoerd naar een behandelcentrum, huis, Hospice, etc. Juist dan is de Ligtaxi+ de uitkomst!

Door gebruik te maken van de Ligtaxi+ wordt de juiste “zorg” gewaarborgd en gaat dit niet ten koste van de paraatheid voor regionale ambulancedienst. De ambulancedienst kan zich dan ook meer focussen op het complexe vervoer. De Ligtaxi+ is hierdoor een goedkopere oplossing dan het inzetten van een volledig uitgeruste ambulance voor het vervoer van dit soort patiënten, welke voldoen aan de eerdere genoemde inzetcriteria.

Kortom: de Ligtaxi+ biedt een maatschappelijk juist en fiscale oplossing.
Let er wel op dat dit vervoer nog niet door iedere zorgverzekeraar wordt vergoed! 

Benieuwd naar meer informatie over onze Ligtaxi+ of wilt u een offerte?
Neem dan contact met ons op via:
 aanvraag@medicmobilityservice.nl